Julia Belorukova. Foto: Bildbyrån

Ryska längdstjärnan gravid – missar hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-åriga ryskan Julia Belorukova, med en bronsmedalj i sprint från OS 2018, är gravid och därför missar hon hela den kommande längdsäsongen. Det berättar tränaren Markus Cramer för Expressen.
– Det är tråkigt att Belorukova inte tävlar i vinter för hon är en av de som kan utmana svenskor och norskor. Det behövs i damskidåkningen idag, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Belorukova, som den gångna säsongen blev åtta i den sammanlagda världscupen, är inte heller den enda ryskan som missar säsongen på grund av en graviditet. Jelena Soboleva kommer inte heller att tävla i vinter.

Det gör att konkurrensen blir mindre för de svenska och norska stjärnorna.

– Ingen av dem kommer att tävla och det förändrar saker och ting för oss, säger Cramer till Expressen.

– Vi kommer att ge en del nya tjejer chansen i världscupen, så att de kan samla på sig lite erfarenhet. Vi har några duktiga talanger.

Sedan tidigare stod det klart att två av de övriga icke-nordiska längdskidåkarna som har varit med i toppen från och till slutar – Sandra Ringwald och Nathalie von Siebenthal.

Arkiv: Se när Belorukova slår till Frida Karlsson med staven (22/3 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer