Ryssarna kolliderade och föll

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dramatiskt i slutskedet av herrarnas masstart.

Flera ryssar kolliderade – och föll bort.

Se händelsen i klippet ovan.

Alexander Bolsjunov vann herrarnas masstart i överlägsen stil. Det såg sedan ut att bli tre ryssar på raken bakom honom, men ett fall i slutet förstörde den planen.

Alexej Tjervotkin och Jevgenij Belov föll strax före upploppet. De blev irriterade på varandra efter kraschen. Belov gick i mål som åtta. Tjervotkin såg först ut att bli diskad, men straffas i stället med tre minuters tillägg. Han flyttas ner från elfte till 62:a plats och är nu 4.46 efter Bolsjunov och touren är förstörd.

Tour de Ski

Undvek kraschen

Ryssen Ivan Yakimushkin lyckades undvika kraschen och gick i mål som trea efter att ha varit utanför banmarkeringen. Enligt regelverket skulle ryssen vänt tillbaka där han åkte utanför banan och fortsatt från den positionen men juryn lät saken bero eftersom han gjorde svängen för att undvika en kollision.

Dario Cologna blev tvåa. Bäste svensk blev Oskar Svensson på en sjätte plats, han är nu trea i det totala sammandraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet