Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Så mycket tjänar Therese Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Den norska längdstjärnan Therese Johaug är bäst av alla i skidspåret och även ekonomiskt går det bra. Enligt norska E24 hade hennes bolag en vinstökning med 17 procent från 2018 till 2019.

ARKIV: Här klarar Johaug VM-kvalgränsen – i friidrott (11 juni):

2018 gjorde Johaugs bolag ett resultat före skatt på strax över sex miljoner svenska kronor och till 2019 höjdes det resultatet till strax över sju miljoner svenska kronor. Det enligt norska E24.

– Det är inte det som är mitt huvudfokus, men det är alltid skönt att ha en bra ekonomisk grund och att man kan dra nytta av att man är snabb på skidor. Det är bra att veta att man har en bra ekonomi att falla tillbaka på, säger hon till Aftonbladet.

Om man ser till prispengar i längdvärldscupen är Johaug klart bäst av alla damer. Säsongen 2019/2020 drog hon in drygt 2,5 miljoner svenska kronor, vilket är ungefär dubbelt mer än tvåan Heidi Weng och fem gånger mer än bästa svenskan Linn Svahn.

ARKIV: Johaug efter succéloppet: ”Fantastiskt” (11 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.