Johannes Hösflot Kläbo hade ingen bra premiär Foto: TT Nyhetsbyrån

Kläbo bara femma i norska premiären

Uppdaterad
Publicerad

Dominanten Johannes Hösflot Kläbo blev bara femma i den norska längdpremiären i Beitostölen.

– Jag har en tuff dag och känner mig smådöd, sade Kläbo.

Erik Valnes, som kom trea i den individuella sprinten i Dresden förra vintern (en tävling med väldigt mediokert startfält) och vann sprintstafetten samma helg, tog hem tävlingen i klassisk sprint i rejäla vinterförhållanden.

– Det var kul. Men det är säsongspremiären, så det är inte världens viktigaste tävling. Men jag tar med mig segern, sade Valnes.

De senaste säsongernas sprintdominant, Johannes Hösflot Kläbo, slutade ”bara” femma.

”Var inte pigg i dag”

– Jag var inte pigg i dag, så är det. Jag har en tuff dag och känner mig smådöd. Jag hänger helt enkelt inte med, sade han till NRK, där han berömde segraren Valnes:

– Jag har sett i sommar och höst att han har varit stark. Jag är inte överraskad över att han vinner i dag.

Damvinnaren har aldrig nått pallen i världscupen

Ane Stenseth har aldrig varit på pallen i världscupen. Men när hon mötte de norska stjärnorna i dag slog Stenseth dem alla.

– Det funkade bra i dag, säger hon nöjt.

24-årige Ane Stenseth har bara kört en final i världscupen, i italienska Cogne strax innan VM förra säsongen – då i princip alla i världstoppen vilade.

Men kanske kan hon bli att räkna med i vinter efter att ha fått kliva högst upp på pallen.

”Funkade bra”

Hon var snabbast av alla i prologen, och vann sedan även finalen, före den regerande VM-guldmedaljören Maiken Caspersen Falla och amerikanska Sophie Caldwell.

– Det funkade bra i dag. Jag hade otroligt bra skidor och kroppen svarade jättebra. Det var riktigt roligt att åka skidor, det kändes bara mysigt, säger Stenseth till NRK.

– Det var väldigt kul, så jag får hoppas att det fortsätter. Jag hoppas att jag kan vara med och kämpa i världscupen.

”Ganska nöjd”

Tvåan Maiken Caspersen Falla var, trots förlusten i finalen, inte missnöjd med säsongspremiären.

– Jag är ganska nöjd. Kroppen fungerar bättre än den gjort på länge. Ane är lite bättre, men jag hoppas att jag kan göra det bättre redan nästa helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.