Ytterligare en person döms i dopningshärvan från VM i Seefeld. Arkivbild. Foto: TT

Serviceman döms efter dopningshärva i Seefeld

Uppdaterad
Publicerad

En österrikisk serviceman erkänner att han hjälpt den dopningsanklagade läkaren Mark Schmidt.

Nu döms mannen, som är i 35-årsåldern, till ett års fängelse villkorligt och 3 360 euro (motsvarande omkring 35 000 kronor) i böter, rapporterar nyhetsbyrån APA.

Utredningen efter bloddopningsskandalen från skid-VM i Österrikiska Seefeld i fjol är omfattande och inkluderar 21 idrottare.

Den tyska läkaren Mark Schmidt, som anses vara hjärnan bakom härvan, står åtalad och rättegång väntar i september.

Nu döms en serviceman, som erkänt brott, att han hjälpt Mark Schmidt överföra tillväxthormoner till de dopningsdömda längdskidåkarna Max Hauke och Dominik Baldauf.

Servicemannen hävdar också att Schmidt bett honom att överlämna dopningsklassade preparat till den tidigare alpina världsmästaren Hannes Reichelt, men han kunde inte bekräfta att leveransen kommit fram.

40-åriga Reichelt har tidigare varit under lupp för att ha använt otillåtna medel, men utredningen lades i fjol ner på grund av brist på bevis.

ARKIV: Blev avstängd fyra år efter skandalen i skid-VM (22 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.