Foto: Bildbyrån

Landslagsåkaren om tränarkaoset: ”Det är felaktiga uppgifter”

Uppdaterad
Publicerad
Enligt uppgifter till SVT Sport är det bara en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson lämnar sina uppdrag i skidlandslaget. Men åkarrepresentanten Evelina Settlin har stort förtroende för duon.
– Det är väldigt tråkigt att det kommer ut i media, av vad jag har hört är det felaktiga uppgifter, säger 27-åringen till SVT Sport.

Den gågna säsongen har varit turbulent för det svenska skidlandslaget. Flera nyckelpersoner har lämnat organisationen, senast herrtränarna Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson. Enligt uppgifter till SVT Sport är det nu också bara en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson slutar.

– Det är väldigt tråkigt att det kommer ut i media, av vad jag har hört är det felaktiga uppgifter. Jag har väldigt stort förtroende för dem, säger Evelina Settlin till SVT Sport.

– Just nu är det viktigt att de (förbundet) får lugn och ro och kan sätta en bra organisation, då tror jag att det blir bra. På så sätt är det kanske bra i allt det negativa med corona, att säsongen tog slut tidigare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Experten: ”Låt åkarna bestämma framtiden”

Det ska finnas ett utbrett missnöje med damtränarnas träningsupplägg, har flera källor uppgett för SVT Sport och Expressen. Enligt uppgifter till Expressen överväger flera stjärnor att lämna landslaget. Men det är inget Settlin känner igen.

– Jag vet inte ens var de uppgifterna kommer ifrån. Jag tycker att det är en stor fördel att vara med i landslaget, man får ut väldigt mycket av det och jag tycker att det är bra, säger hon.

Evelina Settlin, som är åkarnas representant gentemot förbundet, menar att det varit en rörig säsong med många förändringar.

– Det är väl svårt att säga om det varit bra eller dåligt, men med folk som försvunnit har det ju inte varit en optimal situation.

Hur stort inflytande har ni åkare?

– Det är väl ändå skapligt stort, vi har fått vara med nu och lämna synpunkter i att ta fram en ny landslagschef. Jag upplever att de lyssnar på oss.

– Det ska vara en trygg person som är bra på att fördela arbetet och se helheten.

Hur stor inblick har ni haft i processen att ta fram en ny chef?

– Vi var med just i början och fick vara med och ta fram kravbilden. Det är vi åkare som ska prestera och då krävs det att vi är nöjda med det runt om.

KLIPP: Experten om kaoset: ”Låt åkarna bestämma framtiden” (31 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Experten: ”Låt åkarna bestämma framtiden”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer