Hegstad Krüger har testat positivt för covid-19 Foto: Bildbyrån

Hegstad Krüger har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Den norska mardrömmen inför OS fortsätter.

Förutom Heidi Weng och Anne Kjersti Kalvå har nu även Simen Hegstad Krüger testat positivt för covid-19.

– Han är isolerad på rummet, säger landslagsläkaren Öystein Andersen på en presskonferens.

Det norska längdlandslaget är skakat inför OS.

I måndags sattes hela truppen i karantän efter att sprinttränaren Arild Monsen testat positivt för covid-19. Tidigare i dag kom sedan beskedet om att längdåkarna Heidi Weng och Anne Kjersti Kalvå och fått tillbaka positiva test.

– De har isolerats på eget hotellrum. Det är en fruktansvärd situation för laget och chockerande för åkarna, sa landslagsläkaren Öystein Andersen.

”Väldigt tråkig situation”

Nu kommer ännu fler tråkiga besked för det norska laget.

Under torsdagskvällen meddelade det norska skidförbundet att även herråkaren Simen Hegstad Krüger testat positivt för covid-19.

– Han är isolerad på rummet. Han visar inga tecken på symtom just nu. Det är så klart en väldigt tråkig situation för Simen, säger landslagsläkaren Öystein Andersen på en presskonferens.

28-åringen är regerande olympisk mästare i skiathlon. Han var dessutom med i det norska stafettlag som tog guld i Pyeongchang 2018.

”Extrem situation”

Hela den norska truppen befinner sig just nu i italienska Seiser Alm. Planen var från början truppen skulle rest till Kina i dag. Men efter de positiva testen är istället planen att herrarna flyger till Norge på söndag för att sedan resa vidare till Kina på måndag. De norska damerna flyger dagen därpå.

– Det är en extrem situation för truppen nu, säger Öystein Andersen.

KLIPP:  Två norska åkare har drabbats av covid-19 (27 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.