Foto: Bildbyrån

Sjukdom stoppar Ribom från premiären

Uppdaterad
Publicerad

Först kom beskedet att William Poromaa missar Sverige-premiären i Gällivare i helgen. Nu står det även klart att Emma Ribom inte kommer till start. Men förhoppningen är att 23-åringen ska kunna vara med när världscupen har premiär i Ruka.

– Synd för Emma. Vi siktar på Ruka, men får avvakta de närmaste dagarna, säger hennes klubb-tränare Jocke Abrahamsson till SVT Sport.

Längdskidåkaren Emma Ribom, som tog sin första pallplats i världscupen förra säsongen när hon blev trea i sprinten i Val di Fiemme, har fått en tråkigt start på säsongen.

23-åringen har, precis som flera andra landslagsåkare, dragit på sig en förkylning.

– Vi följer utvecklingen dag för dag. Hon hade gärna velat starta i sprinten på fredag. Men det är dumt att chansa och dra på sig något värre, då får man vila, sa landslagets läkare Jan Wall till SVT Sport igår.

Och nu berättar Ribom själv att det inte blir några tävlingar i helgen.

”Tyvärr har jag fått vända hemåt då jag blivit sjuk”, skriver Piteå Elit-åkaren på Instagram.

”Suuuperduper tråkigt att inte få vara med på start i helgen!! Nu ska jag göra allt jag kan för att bli frisk fort. För oj vad jag längtar efter att få tävla nu”.

Även William Poromaa och Björn Sandström missar premiären på grund av sjukdom. I nuläget kommer Poromaa inte heller till start i världscuppremiären i Ruka 26-28 november.

– Grundplanen är att kliva in i Lillehammer, säger landslagstränaren Lars Ljung till SVT Sport.

SVT Sport sänder tävlingarna från Gällivare med start 09.30 på fredag i SVT1.

KLIPP: Detta har hänt: Linn Svahn missar OS (10 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.