Charlotte Kalla påverkas fortfarande av sjukdomen som drabbade henne i Frankrike. Foto: TT

Sjukdomssviterna stoppar Charlotte Kalla: ”Behöver bygga upp sig”

Uppdaterad
Publicerad

Sviterna av virussjukdomen som Charlotte Kalla drabbades av i Frankrike fortsätter att hämma stjärnan.

Kalla kommer inte att finnas med när resten av landslaget samlas idag.

– Hon har lite sviter av det och behöver träna upp sig, säger landslagschefen Anders Byström till Viaplay.

Under längdlandslagets höghöjdsläger i Frankrike drabbades flera åkare, bland andra Charlotte Kalla och Ebba Andersson, av magproblem. Något som delvis stoppade dem från träning under lägret.

Trots att det gått tre veckor sedan dess har Charlotte Kalla fortfarande problem. På grund av detta finns hon inte med när resten av landslaget samlas för en pressdag inför den kommande säsongen.

– Hon är inte sjuk nu men hon var ju sjuk under vårt läger i Frankrike så hon har lite sviter av det och behöver träna upp sig. Då blir totalbelastningen av att åka hit till Stockholm och göra mycket intervjuer blir fel. Hon behöver bygga upp sig , säger landslagschefen Anders Byström till Viaplay.

Landslaget uppger att målet är att Kalla ska vara redo att delta i det kommande träningslägret i italienska Val Senales i slutet av oktober.

– Hon är i träning men fick en ganska långvarig magbakterie. Fick slita när hon kom hem. Sommaren har annars varit lite upp och ned. Vi har kunnat genomföra träning som planerat med dippar när hon tog vaccin, säger landslagstränaren Magnus Ingesson.

KLIPP: Kalla: ”Fick tvinga i mig mat och vatten” (21 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.