Karin Mattsson. Foto: Bildbyrån

Skidförbundets ordförande: ”Beskrivs som ett större kaos än det är”

Uppdaterad
Publicerad

Byten på nyckelpositioner, tränaravhopp och uppgifter om längdåkare som vill lämna landslaget. Skidförbundet har en turbulent tid bakom sig och nu samlar man in åsikter och information från de inblandade.
– Just nu kontaktas alla åkare, ledare och andra berörda personer för att utvärdera förra säsongen, säger ordförande Karin Mattsson till Expressen.

De senaste turerna i skidförbundets soppa har varit att herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo slutat, Stina Nilsson har bytt till skidskytte och enligt Expressens uppgifter har också tre damåkare övervägt att lämna landslaget.

– Börjar man slå ihop bilden av allt som hänt så beskrivs det som ett större kaos än vad vi tycker det är, säger Mattsson till Expressen.

Mattsson är inte orolig och säger sig ha förtroende för förbundsdirektör Ola Strömberg.

– Sedan mina tio år som ordförande i Riksidrottsförbundet (RF) har jag en ganska bra inblick hur det är att vara förbundsdirektör i ett specialidrottsförbund. Och jag tror det är få jobb som är så utsatta som den rollen.

Åkarrepresentanten Evelina Settlin har inte hört något om att åkare vill lämna landslaget.

– Just kring det är jag ganska förvånad, det är inget som jag har hört eller upplevt själv. Men det har inte varit en optimal situation i år, det vet alla. Tränarna har verkligen gjort sitt och varit bra och professionella, säger hon till Aftonbladet.

KLIPP: Stina Nilsson om kaoset i landslaget: ”Det har varit ett turbulent år” (25 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson om kaoset i landslaget: ”Det har varit ett turbulent år”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer