Snorri Einarsson coronafri – tävlade trots en massa vin

Uppdaterad
Publicerad

Snorri Einarsson var över tre minuter efter segrande Johannes Hösflot Kläbo.

Han erkände efter loppet att tävlingen inte gick så bra som han hoppades.

En del av anlednngen till den svaga prestationen: Ett försenat coronatestresultat.

– Jag har druckit ganska mycket vin de senaste dagarna eftersom jag trodde att jag fått viruset, säger han.

Ett försenat testresultat gjorde att norsk-islänningen Snorri Einarsson, 34, aldrig kom till start under världscuppremiären i Ruka.

Den norska dagstidningen Nordlys skrev att han tvingades se sprintkvalet från sin bil och ströks sedan för hela helgen. Men efter över 50 timmars väntan fick han ett negativt testresultat och fick trots allt tävla i dagens 15 km-lopp.

Corona och idrott

Speciell uppladdning

Men det gick inget vidare. När 67 åkare gått i mål låg han först på 60:e plats, 3.23 efter segrande Johannes Hösflot Kläbo. Men uppladdningen var som sagt inte den bästa.

– Jag har druckit ganska mycket vin de senaste dagarna. Jag trodde ju att jag fått viruset och att det bara var över. Så det blev ett dåligt lopp i dag, men vi får se, det kanske blir bättre i morgon, säger han till SVT Sport.

”Det mest irriterande”

Islänningen sticker inte under stol med att han är besviken på hur coronasituationen hanterats av arrangörerna – framför allt att Norge betalat cirka 15 000 kronor för att få en snabbare hantering av testerna.

– Det är det som är det mest irriterande, att de fick en möjlighet som vi inte fick möjlighet till, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet