Det var besvärligt väder under Tjejvasan. Foto: TT

Sportchefen: ”Tycker mer synd om dem”

Uppdaterad
Publicerad

Kraftigt regn och snöfattiga spår gjorde Tjejvasan till en stor utmaning för toppåkarna. Men ännu tuffare var det nog ändå för motionärerna.

– Jag tycker faktiskt mer synd om dem, säger Tommy Höglund, sportchef för Vasaloppet.

Arrangören fick kämpa rejält för att Tjejvasan skulle kunna genomföras.

– Det har varit mer vind och regn än vad det var sagt och vad vi trodde, säger sportchefen Tommy Höglund.

Vasaloppet

Det var förhandsfavoriten Britta Johansson Norgren som vann det 30 kilometer långa loppet för Lina Korsgren.

– Jag har pratat med några åkare och de är jätteblöta och tycker att det var jättejobbigt. Sedan ska vi veta att de här är yrkeskvinnor och elitidrottare som åkt i regn förut. Det är värre för tjejerna som står i Oxsberg nu och som inte än har startat. Jag tycker mer synd om dem.

Kan ställas in

I går meddelade arrangörsstaben att Vasaloppets öppna spår kommer köras i morgon som planerat. Men vädret i dag blev värre än vad man befarade.

– Vi har nu patruller ute som analyserar och rekar i spåren. Vi ska nu sätta oss ned i ett möte för att se vilka åtgärder vi behöver göra.

Skulle vädret kunna påverka öppna spåret i morgon?

– Det skulle kunna göra det, men det är någonting vi får återkomma till. Just nu gäller det vi sagt att loppet kommer köras och om det blir ändringar meddelar vi så fort det bara går.

Någon fara för nästa veckas Vasalopp ser inte Tommy Höglund.

– Det ska bli kallare nästa vecka så jag tror att den värsta pärsen är just nu med regnet som pågår . Men alldeles för en stund har det börjat snöat väster om Eversberg så det ser i alla fall bättre ut än här i Mora , säger han.

Klipp: Här vinner Birtta Johansson Norgren Tjejvasan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet