Sundling vann sprinten efter starkt upplopp

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling vann fristilssprinten i Konnerud utanför Drammen. Detta efter en dramatisk avslutning där hon bara var trea in på upploppet.

– Jag är väldigt nöjd med att det börjar fungera igen,mycket bättre än det gjort tidigare under säsongen, säger Sundling.

Sundling tog sig till final efter att ha fått en luckyloser-plats efter semifinalerna.

– Banan var svår och jag är så glad över att jag tog mig till finalen. Vi var starka som lag i dag och det var kul att åka när det gick så bra för laget, säger Sundling till SVT Sport.

Nadine Fähndrich, slutade tvåa, var först in på upploppet och Sundling tog sig fram på en ytterbanan medan Linn Svahn inte i kom fram i mitten och slutade trea. Maja Dahlqvist slutade femma.

– Hon satte kurvan jättebra och kom ut med hög fart, säger SVT Sports expert Anders Blomquist om Sundling som tog två placeringar på upploppet.

– Det trodde jag inte skulle gå, erkänner Blomquist.

Det var en knölig och lång väg för Sundling till segern.

– Jag var tvungen att ta ett snabbt beslut på upploppet och valde det vänstra spåret och det bet bra. Någon meter före mållinjen kände jag att jag skulle vinna, säger Sundling.

Svahn och Sundling kämpar om sprintcupsegern

Det var Sundlings tredje sprintseger i världscupen. I årets sprintcup tätades toppstriden och Svahn leder med 23 poäng före Sundling.

– Jag ska köra in i kaklet, lovar Svahn som inte kom fram på upploppet.

– Det svider att jag inte kunde köra om segern, det var mycket zick-zackande och att försöka hitta positioner under loppet, säger Svahn.

Sundling hoppas behålla positionen bland de som blir topp tre.

– Jag vill ju vinna också om jag skulle få chansen, säger Sundling.

Hanna Falk gjorde comeback i världscupen efter sin ryggoperation. Hon var 29:a i kvalet och tog sig till kvartsfinal där hon var sexa och sist i det andra heatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.