Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvin Anger precis utanför pallen efter målfoto. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Edvin Anger precis utanför pallen – Richard Jouve vann före Kläbo

Uppdaterad
Publicerad

Minsta möjliga marginal.

Det hade Richard Jouve med sig när han besegrade sprintsuveränen Johannes Hösflot Kläbo på hemmaplan.

Men Edvin Anger hade inte marginalerna på sin sida då han precis missade tredjeplatsen.

Inför sprinten i franska Les Rousses hade Johannes Hösflot Kläbo vunnit fyra av fem världscupsprintar. Men hemmahoppet Richard Jouve såg till att Kläbo fick sin andra andraplats för säsongen med ett riktigt tajt upplopp.

– Det var fantastiskt att vinna här framför den här otroliga publiken, säger Jouve till SVT Sport.

Ännu tajtare blev det även om tredjeplatsen mellan Pål Golberg och Edvin Anger. Båda åkarna fick samma tid, ända ner på hundradelen, men till slut bedömdes norrmannen passera mållinjen först som trea framför Anger.

– Det är frustrerande. Jag har dagen och gör min bästa klassiska sprint någonsin i mitt liv och går verkligen för det. Så det är frustrerande att jag inte får ut något av det. Det är så nära som man kan komma, säger Anger till SVT Sport.

”Kanske kan ta medalj på VM”

Förstaårssenioren Anger har just en fjärdeplats som bästa sprintnotering sedan tidigare.

Det är såklart frusterande nu, men kommer du kunna blicka tillbaka och vara nöjd med dagen?

– Jo såklart, jag får glädjas åt att det är min bästa klassiska sprint i mitt liv. Men just nu är det väldigt segt när jag är så nära. Det är verkligen en hundradel från att jag får kliva upp på pallen. Sätter jag kurvan in på upploppet lite bättre så kanske jag hade stått där. Men får man till det så kan jag stå där med en medalj på VM, det är motiverande.

Edvin Anger följde med Kläbo hela vägen till finalen efter att han, som brukligt, valde att vara i samma kvartsfinal som norrmannen. Anger drog hela loppet och blev passerad av Kläbo som vann och båda gick vidare till semi.

Lite samma visa blev det i semifinalen, med skillnaden att även Richard Jouve gick förbi Anger på upploppet. Men Anger avancerade till finalen med bästa tid, hans tredje final för säsongen.

Två svenskar i semifinal

Även Marcus Grate gick vidare till semifinal. Men för de andra två svenskarna, Johan Häggström och Oskar Svensson, blev det respass i kvartsfinalerna där båda kom fyra i sina respektive heat.

Grate hade det tuffare i sin semi där han inte kunde matcha Pål Golberg och Federico Pellegrino som kom etta och tvåa. Grate kom på fjärde plats i semin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.