Här faller Kalla – vann ändå sin kvart

Publicerad

Den klassiska sprinten i SM-veckan Skellefteå blev högdramatisk. Hanna Falk bröt sin kvart med skada och Charlotte Kalla, som körde i samma heat, och tog sig till final där hon slutade femma.

I finalen hade Kalla inte krafter att hänga med Stina Nilsson som satte högsta fart utan var nio sekunder efter.

I det fjärde heatet där Falk slutade åka och tog sig åt ljumsken trasslade Charlotte Kalla in sig och vurpade efter en kollision. Trots att det tog tid att ta sig upp, och att Kalla då var 40 meter efter täten, tog hon sig fram till seger i heatet och vidare till final.

För Hanna Falk tog tävlingen dock slut under kvarten.

– Jag kände att något hände i ljumsken. Jag tror inget gick av men kanske är det en sträckning. Jag var sliten i kroppen från början och har lindat det hårt och får lägga benet i högläge, säger Falk, som vann världscuptävlingen i Falun i fredags, till SVT Sport.

I den andra semifinalen blev Kalla ifrånåkt av Maja Dahlqviset och junioren Johanna Hagström men gick till final på tid som trea. Stina Nilsson segrade till slut i finalen och vann därmed sitt första SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer