Jonna Sundling och Maja Dahlqvist slutade på pallen. Foto: Bildbyrån

Dubbelt svenskt på pallen i hemma-sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbel svenskt på pallen i sprinten i Falun.

Jonna Sundling blev tvåa efter att ha blivit besegrad av Kristine Stavås Skistad på upploppet.

– Jag tänkte bara ”skit”, säger Sundling om upploppet till SVT Sport.

Maja Dahlqvist spurtade sig till tredjeplatsen.

Efter halva finalen gjorde Jonna Sundling ett ryck och fick en liten lucka ner till resten av fältet. Men den blev inte tillräcklig stor för att hålla resten av loppet. Kristine Stavås Skistad kunde komma ikapp innan upploppet.

– Jag försökte åka på mina starka egenskaper i dag. Men Kristine är väldigt stark, säger Sundling till SVT Sport.

Väl där var norskan starkast och var först över mållinjen, och precis som förra helgen fick Sundling nöja sig med en andraplats.

Dahlqvist hängde inte med duon, men hon vann spurten mot Nadine Fähndrich och knep tredjeplatsen.

– Jag var en bra bit efter och tänkte jaja Nadine blir trea idag. Men så känner jag att jag har bra skidor så jag kommer ikapp ganska fort, och sen ser jag mållinjen och får i en extra växel, säger Dahlqvist till SVT efter loppet.

För de övriga svenskorna var det blandade resultat. Johanna Hagström åkte ur redan i kvartsfinalen efter att ha varit sist av de som gick vidare från kvalet. Även Märta Rosenberg åkte ur i kvarten, medan Moa Ilar tog sig till semifinal. Det gjorde även Moa Lundgren, men där stoppade ett fall henne från avancemang.

På herrsidan tog sig ingen av de svenska herrarna till final. Calle Halfvarsson och Edvin Anger åkte ur i semifinalen, och för den sistnämnda var det med minsta möjliga marginal på tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.