Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ellen Westerlund från Örnsköldsvik i VM. Foto: Bildbyrån

16-åriga svenskan kom på en tiondeplats: ”Det var tufft”

Uppdaterad
Publicerad

I december 2022 gjorde Ellen Westerlund sin första start i en världscuptävling. Och i Östersund gör Westerlund debut i para-VM. I dagens lopp över 10 kilometer kom hon på en tionde plats.

– Det gick bättre utför än vad jag trodde det skulle göra, säger Ellen Westerlund.

Sverige hade två unga svenskor i stående klassen, Ellen Westerlund, sprintsjua i sin VM-debut, och Lima-tjejen Louise Perottosdotter.

Westerlund kom på tionde plats.

– Det var tufft, men det känns bra i kroppen, jag fick mjölksura efter några varv och då var det bara att kämpa på. Skidorna gick jättebra, säger Westerlund i en intervju till SVT efteråt.

”Gick bättre utför”

16-åringen var nöjd med sitt andra VM-lopp.

– Det gick bättre utför än vad jag trodde det skulle göra. Det är bara att göra sitt bästa och kämpa både utför och uppför, säger hon.

Perottosdotter kom på en elfte plats med tiden 35,28 strax bakom Westerlund. Norskan Vilde Nilsen vann tävlingen på 27,13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.