Sveriges Oskar Svensson, Johan Häggström, William Poromaa och Jens Burman. Foto: TT

De åker morgondagens herrstafett

Uppdaterad
Publicerad

Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Poromaa kommer att åka varsin strecka i morgondagens VM-stafett i Oberstdorf. Poromaa gör därmed stafettdebut i ett världsmästerskap.

Jens Burman och Oskar Svensson var med i stafettlaget som kom på en femteplats i VM i Seefeld 2019.

– Vi ser Ryssland och Norge som favoriter men det blir en hård kamp om resterande platser, säger landslagschefen Anders Byström vid en presskonferens där laget presenterades.

Svensson och Poromaa om stafetten

– Det har känts bra på distanstävlingarna och jag känner mig i bra form, säger Oskar Svensson, som kommer att åka den andra sträckan i stafetten.

– Efter Norge och Ryssland är det ganska öppet. Vi har chansen i morgon. Har vi en bra dag så har vi chans på medalj, säger William Poromaa.

Häggström kommer att köra den första sträckan, Svensson den andra, Burman den tredje och Poromaa avslutar på den fjärde sträckan.

Herrstafetten sänds imorgon fredag den 5 mars klockan 13.15 och sänds på SVT1/SVT Play.

ARKIV: Frida Karlsson: ”Många scenarion i huvudet – det här var inte ett av dem” (4 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.