Foto: Bildbyrån.

Stina Nilsson enkelt vidare i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson visade god form i comebacken. Enkelt vidare i sprintkvalet med näst snabbaste åktid, bakom en annan svenska, Hanna Falk.

Stina Nilsson och flera andra svenskar avstod Tour de Ski för att pricka OS-formen. I dag var de tillbaka i världscupen för att tävla i tyska Dresden.

Nilsson imponerade redan i kvalet och hade näst snabbaste åktid, men hon fick stryk av landsmaninnan Hanna Falk med ynka två hundradelar.

Fyra svenskor topp fem

Övriga svenskar som är vidare är Anna Dyvik, Maja Dahlqvist, Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling, vilket är samtliga svenskor som ställde upp. Noterbart är att fyra av åkarna av topp fem är svenskor.

I finalerna slipper Stina Nilsson en av sina största konkurrenter. Den norska sprintspecialisten Maiken Caspersen Falla är sjuk och kom inte till start i dagens kval.

Peterson bäste svensk på herrsidan

Till herrarnas finaler finns fyra svenskar med. Teodor Peterson bäst på en sjundeplats och Emil Jönsson hade fjortonde bästa tid i kvalet. Även Karl-Johan Dyvik och Emil Johansson är vidare. Snabbast i herrkvalet var Lucas Chanavat från Frankrike före norrmannen Johannes Hösflot Kläbo.

Finalerna drar igång 12.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.