Stina Nilsson: ”Jag spände bågen för hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är över för Stina Nilsson.

Anledningen är för hård träning och ingen vila för att läka ut sin revbensskada.

– Jag tror jag spände bågen för hårt, säger hon till SVT Sport.

Satsningen mot längre distanser blev för tuff  – det anser Stina Nilsson vara en anledning till att resten av säsongen är över för hennes del.

– Jag tror jag spände bågen för hårt i somras. Hade jag inte haft den träningsskuld när jag ramlade i somras, då hade kanske kroppen prioriterat ”nu läker vi den här skadan som prio ett”, i stället för att återhämta sig från all träning jag hade genomfört, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Har sin egen teori

Det var i somras som hon trillade under träning och drog på sig en spricka i ett revben. Hennes egna teori är att när slaget mot bröstkorgen kom så tog andra delar stryk och att hon utvecklade en stressfraktur från något som uppkom då.

– Oavsett så beror det på att jag inte tog mig tid att vila då och läka ut det som fanns där, säger hon.

De senaste röntgen hon gjorde visade att frakturen från i somras inte var helt läkt, men trots det har hon kört på.

– Det är en del av min personlighet. Men såhär hårt som jag kört nu har jag tagit lärdom att kroppen alltid vinner, säger hon.

Se intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.