Stina Nilsson är osäker på hur säsongen kommer se ut. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson: ”Säsongen skulle kunna vara över”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson står vid sidan om skidspåren med en stressfaktur i ett revben. Processen går framåt men 26-åringen menar att resten av säsongen är ett stort frågetecken.
– Allt beror på hur jag sköter mig de kommande veckorna, säger hon i Nyhetsmorgon i TV4.

För några veckor sedan bröt Stina Nilsson Tour de Ski och efter en röntgen stod det klart att hon har en stressfraktur i revbenet – något som skulle innebära minst sex veckors frånvaro.

När Stina Nilsson dök upp på Idrottsgalan på måndagen, och tog emot pris för Årets lag, berättade hon mer om det aktuella läget.

– Jag kommer fortsätta göra det jag kan för att läka så får det ta den tid det tar.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar Stina Nilsson att hon tagit sig igenom hälften av fasen med ”avlastning av överkroppen på sex veckor”.

Hon anser sig ändå hantera situationen bra.

– Jag är en person som måste ha ett mål att fokusera på som är det viktigaste i mitt liv just då. Oftast är det skidor men nu har jag tänkt på vad som gör mig glad förutom skidor, och har jag lagt ner allt krut på det och känner mig nöjd när jag går och lägger mig på kvällen, säger hon till TV4.

”Undviker att gå”

Någon prognos menar Stina Nilsson dock att hon inte har.

– Jag ser att säsongen skulle kunna vara över, men jag ser också att den inte skulle kunna vara det. Det beror helt på hur jag sköter mig de kommande veckorna. Mitt mål är att kunna tävla.

Att hon inte kan tävla just nu öppnade dock en annan dörr – Nilsson kunde passa på att gå på Idrottsgalan.

– I vanliga fall undviker man kanske att gå eftersom den ligger så pass knasigt till i vår säsong, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson var nominerad till Årets kvinnliga idrottare, Årets prestation, Årets lag och var slutkandidat till Jerringpriset. Det blev dock inga individuella priser för 26-åringen.

– Det har varit ett fantastiskt sportår. Att ens vara nominerad är väldigt fint, säger hon.


ARKIV: Stina Nilsson: ”Vill inte tävla halvskadad igen” (7 januari 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer