Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson: ”Inte orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Längdskidåkaren Stina Nilsson blev hemskickad från ett träningsläger i Norge i slutet av maj. Nu kommer orsaken bakom beslutet: En lättare infektion i kroppen. – Jag är inte orolig för att det som hänt kommer att påverka min form i vinter, säger Stina Nilsson i ett pressmeddlande.

I förra veckan fick 23-åringen beskedet att hon var tvungen att trappa ned på sin träning. Stina Nilsson har sedan det avbrutna träningslägret i Norge lagt upp en ny plan för att komma tillbaka till sin fina form.

– Jag känner mig trygg med upplägget och är inte orolig för att det som hänt kommer att påverka min form i vinter. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger Stina Nilsson.

Förbundskapten Rikard Grip berättar att stjärnan haft en lättare infektion under en tid som hon inte känt av, vilket troligen är orsaken till bakslaget.

– I kombination med fortsatt hård belastning har det påverkat hur hennes kropp har reagerat på träning, säger Grip.

Stjärnan själv berättar att kroppen nu börjar kännas bättre efter träningsnedtappet.

– Det känns bra. Jag är fortfarande i en fas där vi dragit ner på träningen, men jag ser fram emot att få börja trappa upp den igen, säger Stina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.