Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson skadad – missar landslagssamling

Uppdaterad
Publicerad

I dag reser skidlandslaget till Frankrike för ett höghöjdsläger. Då stannar Stina Nilsson hemma.
– Stina fick en spricka i ett revben efter ett fall och är inte helt symptomfri än. Hon tränar på med viss anpassning, men är inte redo för läger, säger landslagsläkaren Magnus Oskarsson i ett pressmeddelande.

Landslaget kommer att vara tre veckor i Fort Romeu i franska Pyrenéerna. Förutom Stina Nilsson saknas även Viktor Thorn som väntar på en operation för sitt diskbråck och förkylde Simon Lageson. Frida Karlsson som kraschade ner i vägrenen under en rullskidtävling i Norge i förra veckan är tillräckligt kry för att följa med.

Det blåser kring landslagsledningen som gjorde sig av med sin nytillträdde landslagschef Jonas Peterson i dagarna. Det är det fjärde avskedet från landslagsledningen sedan Petersons föregångare Rikard Grip lämnade i slutet av mars.

För åkarna fortsätter vardagen som vanligt och såhär års är det dags för träning på hög höjd. Det är första gången som det svenska landslaget förlägger ett läger i skidskyttekungen Martin Fourcades hemby.

De ska träna i tre veckor på 1 850 meters höjd, samma höjd som OS-tävlingarna i Peking körs på 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer