Stina Nilsson vill fortsätta utvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Efter vinterns succé satsar Stina Nilsson stenhårt på sommarträningen. Charlotte Kalla hyllar Nilsson: ”Hon har rätta skallen och är beredd att göra ett bra jobb”, säger Kalla till SVT Sport.

Stina Nilsson gjorde en riktig succésäsong i fjol där hon noterades för tre silvermedaljer i hemma-VM i Falun.

Efter vinterns succé ställs 22-åriga Stina Nilsson inför en säsong utan mästerskap, något hon tidigare inte gjort. Nilsson har sommarträningen i siktet och satsar på att fortsätta utveckla uthålligheten.

– Jag har mestadels sommarmål att satsa på och genomföra, säger Nilsson.

Förbundskapten Rikard Grip menar att Stina har stora möjligheter att utvecklas och ser att hon, i enlighet med Stinas plan, satsar på uthållighet och distans.

– Hon visade redan i vintrast att hon tagit stora kliv i traditionell skidåkning och inte bara i sprint. Vi ska försöka jobba successivt med att utveckla distansdelen också så att hon blir en ännu mer komplett skidåkare i framtiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.