Ole Morten Iversen och Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Stina Nilssons tränare slutar i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Ole Morten Iversen har gjort stor succé som damtränare i det svenska längdskidlandslaget. Varav de två senaste åren som huvudansvarig för bland andra OS-guldmedaljören i sprint, Stina Nilsson. Men nu avslutas samarbetet.

– Jag känner liksom att jag inte har fått göra det jobb som jag bäst på i tillräckligt stor utsträckning, säger Iversen till Trønder-Avisa.

58-åringen förlänger inte kontraktet med Sverige över nästa säsong.

– Innan påsk gav jag beskedet att det inte är aktuellt för mig att fortsätta. Nu har jag inte fått frågan heller, men om jag hade fått frågan om att fortsätta så hade jag sagt att jag inte var intresserad, säger Ole Morten Iversen till tidningen.

”Passar inte i svenska systemet”

– Jag känner liksom att jag inte har fått göra det jobb som jag bäst på i tillräckligt stor utsträckning. Det kan vara så att jag inte passar som landslagstränare i det svenska systemet. Den vägen som åkarna själva önskar passar inte mig.

Ole Morten Iversen planerar nu att återgå till sitt jobb på skidskolan hemma i Meråker i Norge samtidigt som Sverige och Stina Nilsson får hitta en ny sprinttränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.