Stina Nilsson väljer att träna med herrarna. Foto: Bildbyrån

Stina Nilssons val – tränar med herrarna

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla och de andra åkarna i damlandslaget ska på höghöjdsläger i Val Senales i slutet av oktober. Men Stina Nilsson kommer inte att åka med. I stället går Stina Nilsson på snö hemma i Sverige och tränar med herrlandslaget.

Om ungefär två veckor väntar höghöjdsläger i Val Senales i de italienska alperna för damlandslaget i längdskidor. Men Stina Nilsson kommer att stå över lägret.

Enligt ett pressmeddelande för skidförbundet åker Nilsson, och Anna Dyvik, till herrarnas läger i Idre i stället.

– Stina tyckte att det fungerade bra att träna på hemmaplan förra hösten och väljer därför samma upplägg i år igen, säger Lars Selin.

I Idre kommer åkarna att träna på snö.

– Vi har en lång och bra barmarkssäsong bakom oss och nu är vi taggade för att komma på snö igen, säger landslagstränare Fredrik Uusitalo.

På herrlägret får Stina Nilsson träningssällskap av bland annat Jens Burman, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Teodor Peterson och Oskar Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.