Bolsjunov avstår Ulricehamn. Foto: Bildbyrån.

Stjärnan avstår Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Han föll i senaste sprintkvalet.

Nu väljer Alexander Bolsjunov att stå över nästa världscuptävling.

– Fantastiska nyheter, säger kommentator Dimitrij Guberniev.

Alexander Bolsjunovs ledning i den totala världscupen kommer att minska, för den ryske stjärnan åker inte helgens världscuplopp i Ulricehamn. 24-åringen ska spara kraft till VM i Oberstdorf.

– Det gör inte så mycket om han missar en världscuphelg. Han har inte så mycket tid på sig fram till VM. Han behöver förbättra sin sprint, bli snabbare och starkare, säger den tidigare längdåkaren Alexander Legkov som numera är expert.

Ingen Bolsjunov i Ulricehamn, då blir Gleb Retivych och Sergej Ustiugov de enda ryska herråkarna som kommer till start i sprinten och lagsprinten.

Leder stort

Världscupen i Ulricehamn är den näst sista tävlingen före VM. Det är oklart om Rysslands trupp gör som Finlands och Norges, och står över genrepet i Nove Mesto.

Bolsjunov, som vann två distanslopp i Falun men åkte ut i sprintkvalet efter fall, leder totala världscupen med 839 poäng ner till tvåan och landsmannen Ivan Jakimusjkin. I sprintcupen ligger totalettan trea, 70 poäng bakom italienaren Federico Pellegrino.

VM i tyska Oberstdorf avgörs mellan 23 februari och sjunde mars.

KLIPP: Bild för bild: Därför blev Bolsjunov vansinnig i herrstafetten (24 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.