Ebba Andersson utslagen i sprintkvalet. Foto: Bildbyrån

Stjärnsvenskorna utslagna – Johaug vidare från sprintkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Varken Ebba Andersson eller Charlotte Kalla tog sig vidare från sprintkvalet i den andra etappen av Tour de Ski i Lenzerheide. Det gjorde däremot den norska suveränen Therese Johaug som var 21:a.

– Det kändes stressat, säger Kalla till SVT Sport.

Ebba Andersson blev trea i gårdagens Tourpremiär, men idag svarade kroppen inte lika bra.

– Jag tycker inte riktigt att jag fick till den rapphet jag hade önskat. Det känns trist att missa heaten. Det är bara att bita i det sura äpplet och ladda om, säger hon.

Tour de Ski

Bäst av svenskorna var Jonna Sundling och Moa Lundgren som slutade femma och åtta. Även Elina Rönnlund, Maja Dahlqvist och Emma Ribom tog sig vidare från kvalet.

– Jag var pigg, men jag stressade lite i åkningen. Jag vill så himla mycket just nu, säger Moa Lundgren.

Snabbast av alla var amerikanskan Sophie Caldwell, före Nadine Fändrich och Jessica Diggins.

Fyra herråkare vidare

På herrsidan gick fyra svenskar vidare. Bäst av dem var Johan Häggström som var åtta och de övriga var Calle Halfvarsson, Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson. Björn Sandström, Axel Ekström och Jens Burman har tävlat klart för dagen.

– Jag har haft lite svårt att hitta formen senaste tiden, men idag var det lite piggare, säger Svensson och berättar att knäskadan han ådrog sig i Gällivare har påverkat honom:

– Det är efter det som det inte har fungerat som jag vill. Jag tror jag har åkt lite fel på grund av det. Men det börjar släppa mer och mer och nu kan jag äntligen träna helt obehindrat.

Snabbast av alla i kvalet var än en gång norrmannen Johannes Hösflot Kläbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet