Krüger ordnade norsk seger: ”Skönt att få till hundraprocentigt lopp”

Uppdaterad
Publicerad

Den höga höjden var inget problem för Simen Hegstad Krüger. Norrmannen tog karriärens andra VC-seger i på 15 km fritt i Davos. Johan Häggström blev bäste svensk och på femtonde plats.

– Skönt att få till ett hundraprocentigt lopp i dag, sa vinnaren.

Efter många fina svenska vintersportsinsatser under dagen så var det dags för herrarnas 15 km fritt i schweiziska Davos. Men här hade svenskarna inte mycket att hämta. Länge såg det som att de tidiga ryska framgångarna under säsongen skulle fortsätta när Sergei Ustiugov gick starkt i spåren.

Men det blev, som så många gånger förr, norsk seger. Det var nog inte många som hade honom som vinnare på förhand men Simen Hegstad Krüger tog en förhållandevis komfortabel seger med 19 sekunder ned till ryssen på andraplatsen.

– Jag är jättenöjd. Skönt att få till ett hundraprocentigt lopp i dag, sa Krüger, som ordnade Norges andra seger i Davos i dag (Therese Johaug var överlägsen i damloppet).

”Tufft att hålla jämnt tempo på hög höjd”

Skiathlonmästaren från OS i Pyeongchang tog sin andra VC-seger i karriären på de drygt 1 600 höjdmeterna i Davos.

– Det är tufft att hålla jämnt tempo på sådan här hög höjd men jag tycker att jag lyckades rätt bra med det, sa Krüger efter loppet.

Johan Häggström blev bästa svensk på femtonde plats, dryga minuten efter Krüger. Jens Burman gick ut starkt och såg ut att kunna göra ett rejält avtryck på dagens lopp med mattades av och slutade till slut 21:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.