Foto: Bildbyrån

Succé för Hanna Falk i comebacken: Vann direkt

Uppdaterad
Publicerad

Längdskidåkaren Hanna Falk hade inte tävlat på nästan ett år – idag gjorde svenskan comeback i Sverigecupen i Lycksele. Och det blev seger direkt för sprintspecialisten.

– Det har varit långt över förväntan, en sådan himla lättnad, säger en tårögd Falk efteråt.

Senast Hanna Falk tävlade på snö var under världscupen i Falun i mars förra året. Efter problem med ryggen under några år opererades hon i höstas för diskbråck. Efter en lång rehab-period gjorde 30-åringen idag comeback i en fristilssprint i Lycksele.

Och det blev succé direkt för Falk. Svenskan var tvåa i kvalet bakom Johanna Hagström. Falk vann sedan både kvart- och semifinal.

I finalen ställdes hon mot bland andra världscupmeriterade Hagström, Maria Nordström och Jennie Öberg. Men ingen kunde rå på comebackande Falk som var halvsekunden före Hagström i mål. Trea blev Moa Olsson.

– Resultatet spelar inte så stor, det är bara en sådan stor lättnad att allt fungerar och att jag känner mig stark. Jag har tränat själv nu i fem månader så jag hade ingen aning om var jag stod. Jag är väldigt stolt över det jag har gjort, säger Falk.

Sverigecupen i Lycksele fortsätter med 10 kilometer fristil på lördag. Minitouren avslutas sedan på söndag med 10 kilometer jaktstart, klassisk stil.

ARKIV: SVT Sport träffar Falk under rehabiliteringen: ”Nu är jag på botten” (29 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.