Visa alla (4)

Succélopp av Halfvarsson – på pallen i Ruka

Publicerad

Calle Halfvarsson visar storform.
Efter lördagens semifinalmiss i sprinten tog svensken i dag en gruvlig revansch.
Halfvarsson blev trea efter en sekundstrid mot Emil Iversen.
– Det är det här loppet jag satsar mot på VM, det känns bra att man är med på tårna här, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson och resten av världseliten kunde inte göra något åt den ryske storstjärnan Aleksandr Bolsjunov på 15 kilometer klassiskt.

Men där bakom stred svensken om pallplatserna tillsammans med flera norrmän och ryssar.

Efter att ha inlett loppet helt okej, var det ungefär halvvägs in som 29-åringen satte full gas och klättrade placering efter placering i resultatlistan.

Förlorad sekundstrid

I slutändan var det en sekundstrid mot Emil Iversen som gjorde att svensken blev trea. Norrmannen låg före under hela loppet och hade Halfvarssons tider att gå på. I slutändan kunde Iversen spurta in 1,7 sekunder före svensken.

– Jag visste att när han gick in på upploppet att han skulle ta det. Men det var jämnt. Det känns jättebra (med en pallplats). Det är det här loppet jag satsar mot på VM, det känns bra att man är med på tårna här och att man vet att man gjort rätt jobb i sommar, säger Halfvarsson som ändå inte var helt nöjd med loppet.

Calle Halfvarsson hade tidigt startnummer och satt länge i ledarstolen, innan Emil Iversen fick en bättre tid och tog över platsen. Foto: Bildbyrån

– Jag var trög i början och kommer sedan igång. Jag får tacka Alex Harvey lite i dag, han kommer ikapp mig och jag får upp farten. Jag sov lite innan dess. Formen känns inte topp, men ändå är det stabilt. Jag är med där uppe och kliver upp på pallen. Jag är inte evigheter efter Bolsjunov ändå.

Ryssen vann med nästan 20 sekunder.

Viktor Thorn blev näst bästa svensk på en 19:e plats, Daniel Rickardsson blev 28:a, Gustav Eriksson 31:e,  Jens Burman 44 efter ett fall och Oskar Svennsson blev sämsta svensk på en 56:e plats.

Calle Halfvarsson (till höger) kom trea bakom Emil Iversen (vänster) och Aleksandr Bolsjunov (mitten). Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer