Superlöftet uttagen till VM. Foto: TT

Aldrig kört världscupen – uttagen till VM

Publicerad

Det har spekulerats och experter har tyckt till. Nu är det klart och det blir som tippat. 19-åriga svenska skidtalangen Frida Karlsson är uttagen till VM i Seefeld 19 februari.

– Frida Karlsson tar en plats i truppen efter sina fina resultat under säsongen med bland annat dubbelseger på JVM i Lahtis, såväl som i skandinaviska cupen i Vuokatti, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Karlsson tas alltså ut trots att hon inte åkt ett enda världscuplopp. Talangen tog däremot tre medaljer vid junior-VM i januari.

Grip hyllar Frida Karlsson: ”Väldigt starkt”

Experten: ”Hon ska vara med”

– Jag tycker det känns jättehäftigt och nu när jag fått chansen att vara med på VM ska jag se till att ta den, fyller Frida Karlsson i.

Enligt förbundskapten Rikard Grip är Frida Karlsson aktuell för distansloppet. Det vill säga: skiathlon, 10 kilometer, stafett och tremilen.

– Vi såg redan i Bruksvallarna vad hon gjorde och Frida har gjort det bra. Att hon åka till junior-VM med de förväntningarna att också leverera – det är bra, säger Rikard Grip till SVT Sport.

– Hennes lopp i Vuokatti (Skandinaviska cupen) där hon vann med nästan två minuter är också mycket imponerande, fortsätter Grip.

Grip om VM-uttagningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer