Både Linn Svahn och Stina Nilsson tittar på julkalendern varje morgon. Foto: SVT

Svahn om att dela rum med idolen: ”Vi har tittat på julkalendern”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen vann Linn Svahn världscuptävlingen i Davos – Stina Nilsson fick nöja sig med fjärdeplatsen. Efter Svahns succé fick hon dela rum med storstjärnan inför tävlingarna i Planica.

– Vi har varit först upp på frukosten, haft mysigt och tittat på julkalendern. Så det har inte bara varit skidsnack, säger Svahn och skrattar.

Sveriges just nu bästa sprinters delade rum under uppladdningen inför helgens världscuptävlingar i slovenska Planica.

20-åriga Linn Svahn har fått vänja sig vid att umgås med sin förebild Stina Nilsson.

– Det är coolt att stå bredvid sådana man bara sett på tv och hejat fram till OS-guld. Coolt att vara på samma nivå, eller kanske inte på samma nivå, men att starta samtidigt i alla fall, säger hon till SVT Sport.

”Vi har varit först på frukosten”

Båda ser klara likheter eftersom de ser sig som ”morgonmänniskor”.

– Vi har varit först upp på frukosten, har synkat bra med morgonrutinerna och haft mysigt och tittat på julkalendern. Så det har inte bara varit skidsnack utan mer avslappnad stämning.

Tävlingarna i Planica inleds med individuell sprint under lördagen för att sedan avslutas med sprintstafett på söndag. Nilsson skulle gärna köra sprinstafetten med Svahn.

– Det skulle vara superkul. Vi har en sådan lyx att vi har så många bra tjejer så jag hoppas vi får ihop två lag och att jag är med i ett av dem.

Moa Lundgren om Pops felsägning: ”Du kan hälsa honom...”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.