Linn Svahn missade hela fjolårssäsongen efter axelskadan vintern 2021. Foto: TT

En dag kvar – ännu oklart om Svahn gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn väntar med att ge klartecken till start i fredagens sprinttävling i Idre där hon är anmäld. Hon måste våga lita fullt ut på sin axel.

– Vi behöver se vad som sker dagen eller dagarna efteråt med axeln och övriga systemet i kroppen, säger hennes tränare Ola Rawald.

Längdstjärnan skadade sig i en världscuptävling i Ulricehamn i februari 2021 och har inte tävlat sedan våren samma år. Hon körde VM ett par veckor efteråt trots svåra smärtor. Sedan dess har det blivit dubbla axeloperationer.

– Linn har sista en till två veckorna börjat köra på med de riktigt hårda intensitetspassen. Dessa pass ger olika reaktioner på kroppen och vi behöver se vad som sker dagen eller dagarna efteråt med axeln och övriga systemet i kroppen, säger hennes tränare Ola Rawald till SVT Sport.

Den långa frånvaron gör att ett beslut om start kanske inte tas förrän i morgon.

– Hon har ju inte gjort det här fullt ut på snart två år och dessutom haft den skadan hon har så då är det svårt att veta vad reaktionerna blir, är liksom inte bara att trycka på en knapp och köra tyvärr, säger Rawald.

Samtidigt med att Svahn förbereder sig för Idres Fis-tävling har hennes landslagskollegor begett sig till Beitostölen för att tävla i världscupen.

ARKIV: Linn Svahns krokiga väg tillbaka från skadan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Blomquist menar att Linn Svahn är ett oskrivet kort inför vintern. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.