Frida Karlsson efter andraplatsen i Bruksvallarna i november. Foto: Bidlbyrån

Svenska skidtalangen krossade allt motstånd igen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson krossar allt motstånd i Skandinaviska cupen. Under söndagen vann hon överlägset – för andra dagen i rad.

I säsongspremiären i Bruksvallarna tidigare i vinter visade 19-åriga Frida Karlsson framfötterna.

Karlsson slutade tvåa på 10 kilometer klassiskt, före åkare som Ebba Andersson och Stina Nilsson och endast slagen av Charlotte Kalla.

Men trots fina placeringar har inte landslaget velat låta henne åka i världscupen förrän efter JVM som startar den 20 januari  i Lahtis. Hon har därför inte funnits med under Tour de Ski.

– Vi har en strategi att i början på säsongen och framför allt fram till junior-VM så ska våra juniorer fokusera på det. Sen kommer vi givetvis att slussa in dem efter det om tiden är mogen, sa Rickard Grip till SVT Sport efter Bruksvallarna.

Nästan två minuter före tvåan

Men i skuggan av Tour de Ski fortsätter Frida Karlsson imponera.

I går vann hon 10 kilometer klassiskt i Skandinaviska cupen mot internationellt seniormotstånd med 21 sekunders marginal. Och i dagens masstart över 20 kilometer var hon än mer överlägsen.

Karlsson var 1 minut och 50 sekunder före norskan Anne Kjersti Kalvå som var tvåa. Övriga svenskor var Anna Dyvik (femma), Johanna Hagström (sjua) och Moa Lundgren (15:e).

Frida Karlsson tog förra året ett JVM-guld och två brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.