Halfvarsson långt från målsättningen efter bruten stav

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson följde upp gårdagens 29:e-plats i sprinten med att bli 21:a i dagens masstart över 15 km klassiskt i Tour de Ski i Val Müstair. Han bröt en stav under dagen och tappade positioner.

– Det var ett fall framåt, även om det inte är där jag vill vara, men det är ganska tungt. Det var på tredje varvet som jag bröt staven och ramlade tillbaka i klungan, tappade många positioner. Jag kämpade mig tillbaka någorlunda, säger Halfvarsson, som var 46:a som sämst, till SVT Sport.

Placeringarna är långt från den målsättning som Halfvarsson hade innan touren, då Sågmyraåkaren pratade om topp fem.

Tour de Ski

– Jag hade mycket bättre känsla inför touren än vad jag fått ut här. Jag får inte ge upp och det kan hända mycket. Jag behöver det här innan VM, säger Halfvarsson.

Ojala: ”Calle åker som bäst när det inte finns förväntningar”

Det finns ett lidande kring Halfvarssons framfart.

– Att Calle kan vända på loppet är lite lovande även om han är långt ifrån där han vill vara, säger experten Anders Blomquist.

Halfvarsson, strax före William Poromaa, var 1.22,7 efter vinnande Alexander Bolsjunov.

– De gånger som Calle åkt bäst är när varken han eller någon annan haft några förväntningar, säger Johanna Ojala.

William Poromaa hade gått bäst av svenskarna inför touren där han är debutant.

– Det var tufft och tungt men det kändes ganska bra även om jag låg för långt ner när tåget gick, säger William Poromaa som hade en bra känsla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet