Svenske doldisen femma när Kläbo vann

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem sprinten i Falun och säkrade därmed sprintcupen. Bakom honom skrällde Martin Bergström med en femteplats.

– Det trodde jag inte när jag vaknade i morse, säger Bergström till SVT Sport.

Martin Bergström gjorde efter tre år comeback i längdspåret förra året. Han slogs länge om en VM-plats men fick till slut ingen biljett.

I Faluns världscupsprint under lördagen imponerade den 26-årige doldisen och tog sig hela vägen till final. I sin semifinal tog Bergström, som står utanför landslaget, täten och behöll ledningen länge. I mål var han fyra och gick vidare på tid.

Väl i finalen fortsatte han att åka aggressivt, men orken tröt på slutet och Bergström slutade femma.

– Det trodde jag inte när jag vaknade i morse. Jag har varit i kvartsfinal några gånger så målet var att ta mig till semi, men det gick ju så lätt i dag så då kunde jag blicka ännu mer framåt, säger Bergström till SVT Sport.

”Över all förväntan”

Bergström har gått från klarhet till klarhet efter comebacken.

– Det har varit över all förväntan. Det gick okej i början och sen har det bara gått bättre och bättre, och nu står jag här.

Är du sugen på en landslagsplats till nästa säsong?

– Det är klart jag är sugen men vi får se vad det blir.

Kläbo drygar ut i totalen

Johannes Hösflot Kläbo, som bara tog sig vidare till final på tid, låg länge långt bak i fältet men lyckades efter en stark spurt vinna framför landsmännen Emil Iversen och Sindre Björnestad Slkar.

I och med svinsten säkrade han även segern i sprintcupen. Han leder nu den totala världscupen med 102 poäng framför Alexander Bolsjunov som åkte ut i semifinalen med Kläbo och Bergström.

– Jag är så klart väldigt glad. 100 viktiga poäng med tanke på totalen och nu har jag vunnit sprintcupen, så det är en kanondag för min del, säger Kläbo till SVT Sport.

För Calle Halfvarsson slutade dagen redan i kvalet sedan han brutit staven och ramlat efter 100 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.