Johan Häggström känner sig trygg med hanteringen av coronapandemin. Foto: TT

Sverige kan också hoppa av världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska längdlandslaget utvärderar hur man ska göra med de kommande världscuptävlingarna.

– Vi jobbar på och fortsätter diskussionen internt och räknar med att vi tar ett beslut under morgondagen, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

Det svenska landslaget har tagit del av Norges beslut men skriver i ett pressmeddelande: ”Norges beslut i sig kommer inte att vägas in i beslutet.”

– Åkarna är taggade för att åka och de litar på det beslut som vi kommer att ta, säger Fåhraeus till SVT.

Tour de Ski

Premiären i Ruka gav trots visst strul angående testningen de svenska åkarna mersmak. Det blev sex pallplatser för damerna.

”Vi kände oss trygga”

– Vi kände oss trygga och tyckte att det fungerade bra. Så länge allt kan ske på ett säkert sätt så vill vi såklart tävla. Det är synd att inte Norge åker, men det förändrar inte vår inställning, säger Johan Häggström, som representerar åkarna.

Det är en bild som delas av ledningen som dock trycker extra hårt på den medicinska biten.

– Vi genomförde tävlingarna bra i Ruka. Alla kunde tävla. Vi har ett fantastiskt bra lag. Vi vill så klart synas också. Det är viktigt för sporten. Men hälsan är viktigast och vi måste ta ställning för och emot innan vi ger besked om hur det blir. Det är många parametrar som ska vägas in, säger Anders Byström, längdlandslagschef.

Norge har hoppat av de två världscuptävlingarna före nyår och Tour de Ski.

KLIPP: Kläbo: ”Alla har ett ansvar – även Fis” (30 november 2020)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet