Moa Olsson åkte i mål på fjärde plats. Foto: SVT Play

Sverige utan medalj i U23-VM:s mixedstafett

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna har gjort succé under U23-VM.

Men varken Ebba Andersson, Emma Ribom och Moa Lundgren var med när tävlingen avslutades i dag.

Då gick det inte lika bra. I mixedstafetten blev Sverige fyra.

– Det rinner iväg för mycket, säger Matias Fredriksson.

Johanna Hagström gav Sverige en bra inledning, och växlade som andra lag, hack i häl på USA. Men på den andra sträckan drog Håvard Moseby ifrån för Norge, och Leo Johansson växlade över till Fredric Andersson som trea, 13.6 sekunder efter Norge men bara två sekunder bakom tvåan Tyskland.

Men på den tredje sträckan försvann de svenska chansderna. Andersson blev frånåkt av både Ryssland och Italien, och när han växlade över till Moa Olsson för slutsträckan var avståndet till ledande Norge över 1.06, och avståndet till pallen nästan 20 sekunder.

Italien tog brons

Och det var för mycket Hon gick visserligen förbi den stumnande tyskan Coletta Rydzek, och slutade därmed fyra. Men avståndet upp till trean Ryssland var 12,5 sekunder. Från segrande Norge var avståndet till slut 52 sekunder.

– De svenska tjejerna gör det bra, men det rinner iväg för mycket på mellansträckorna, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.