Ebba Andersson och resten av svenska landslaget avstår världscuptävlingarna i Nove Mesto. Foto: Bildbyrån

Sverige står över världscuptävlingarna i Nove Mesto

Uppdaterad
Publicerad

Sverige väljer att stå över världscuptävlingarna i Nove Mesto i februari. I stället kommer man att fokusera på uppladdning inför VM.

– Vi kan inte riskera ett smittutbrott, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

Efter förra helgens världscup i Falun laddar det svenska längdlandslaget just nu om för helgens världscuptävlingar i Ulricehamn. Men efter det blir det en paus i världscupschemat.

Man meddelade i dag att Sverige inte kommer att resa till Tjeckien för tävlingarna i Nove Mesto 20-21 februari.

– Vi har haft en ganska lång dialog kring detta. Beslutet togs för några dagar sedan. Vi kan inte resa till Nove Mesto på samma säkra sätt, det kostar för mycket att hyra egna plan. Därför togs beslutet, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

Laddar upp på hemmaplan

Sverige hade planerat att resa till Nove Mesto men väljer nu i stället att inleda sin uppladdning inför VM – som startar 24:e februari – på hemmaplan. Den sista tävlingen inför VM är SM i Borås.

Om det skulle bli ett utbrott i Nove Mesto så äventyrar vi hela truppen för VM och det tycker vi inte att vi kan göra. VM är för viktigt, säger Daniel Fåhraeus.

Tidigare i veckan meddelade såväl Finlands som Norges längdlandslag att de står över världscupen i Nove Mesto. VM körs i Oberstdorf.

KLIPP: Linn Svahn om VM-stafetten (29/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.