Foto: Bildbyrån.

Sverige tvåa i herrstafetten – efter Edvin Angers starka spurt

Uppdaterad
Publicerad

Förväntningarna var inte högt ställda.

Men det svenska herrlaget överraskade och slutade tvåa i italienska Toblach efter att Edvin Anger spurtade ner två norrmän.

– Han är vår nya avslutare nu, säger Calle Halfvarsson till TV6 om den svenske talangen.

Efter förstasträckan av Eric Rosjö låg Sverige 13 sekunder efter det norska andralaget. Men Calle Halfvarsson, som körde andrasträckan, förde det svenska laget upp i täten, en position man höll in i slutet.

Det skulle bli en duell mellan sju åkare på sistasträckan. Där fanns unge Edvin Anger, 20, som har gjort succé under sin debutsäsong i världscupen.

Tränarens glädje: ”Känslorna är överallt”

Och han skulle återigen visa sina spurtkunskaper. Italienaren Federico Pellegrino gick inte att göra något åt, men Anger spurtade ner både Harald Östberg Amundsen och Sindre Björnestad Skar i det norska första- respektive andralaget.

Därmed en överraskande andraplats för Sverige – och ett gott formbesked inför VM.

– Känslorna är överallt. Grabbarna har gjort så jäkla bra ifrån sig idag på alla sträckor, jag är så jäkla stolt, säger tränare Lars Ljung till TV6.

Edvin Anger riktade kärlek till det svenska vallateamet i en walkie-talkie efter målgång.

– Jag sade att jag älskar dem!

– Jag känner att jag hade dagen idag, så jag tog upp fajten och sen på sista varvet var det bara att kriga, gå upp i tät och dra ner tempot. Så då var det ganska lugnt och sen var det bara att spurta in i mål, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.