SVT:s åkande reportrar Clara Henry och Mattias Svahn. Foto: SVT

SVT:s åkande reporter dagen efter: ”Firade med en halv kebabrulle”

Uppdaterad
Publicerad

20.13 i går kväll gick Mattias Svahn i mål i Mora.

SVT Sports Vasaloppsåkande profil är så här dagen efter tagen av allt stöd han fick från Sälen till Mora.

– Jag är nästan chockad över intresset. Att folk följde oss en hel dag, säger han.

Mattias Svahn och Clara Henry var SVT Sports åkande profiler i Vasaloppsspåret under söndagen.

Samtidigt som de gjorde allt i sin makt för att ta sig från Sälen till Mora interagerade duon med tittarna.

Vasaloppet

Och intresset för att följa deras resa, de nio milen, var skyhögt. Bara på SVT Play hade duon över en halv miljon starter.

Mattias Svahn kände av stödet.

– Det är jätteskoj att så många människor bryr sig. Min vän, OS-guldhjälten Thobias Fredriksson, ringde för en stund sedan och han sa att han och hans familj inte fick något gjort i går. De satt och kollade på oss hela dagen. Jag är förundrad över att det engagerar så många människor och är nästan chockad över intresset. Det är en ära att få förtroendet och kunna få prata med så många underbart härliga människor. Jag är ödmjuk, väldigt glad och rörd. Jag vill passa på att tacka för allt, säger han.

”Firade med kebab”

Hur upplevde du dagen i övrigt?

– Det var en fantastisk resa med Clara och mycket känslor och många intryck. En otroligt rolig dag. Magiskt skoj att få göra det med henne. Jättetråkigt att hon inte fixade hela resan, men jag är enormt imponerad. Hon har inte åkt skidor många gånger och hon tog sig 62 km. Jag hoppas det blir en revansch för oss.

Hur firade du målgången?

– Jag och hela teamet firade med en halv kebabrulle nere i en källare. Det var inte så jättemaffigt firande. Jag däckade direkt efteråt.

KLIPP: Vurpor, idolsamtal och tårar – så var Vasaloppet med SVT:s team

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet