Teodor Peterson tog sig inte vidare från sprintkvalet. Foto: Bildbyrån

Teodor Peterson kritisk efter kvalmissen

Publicerad

Många var kritiska till sprintbanan i Val Müstair inför tävlingen.
Sedan Teodor Peterson åkt ut redan i kvalet sällade han sig till kritikerna.
– Jag höll på att ramla i en av kurvorna, säger Peterson till SVT Sport

Inför tredje etappen av Tour de Ski var det många som ifrågasatte utseendet av sprintbanan i Val Müstair. Bland annat var det de två extraguppen på raksträckan som många ledare och åkare tyckte var märkliga.

Anledningen är att det på raksträckan in mot den sista kurvan finns två spår, med två olika varianter av pucklar, som åkarna kan välja.

– Arrangörerna vill nog göra show av det här. Och det blir säkert roligt för tv-tittarna, men jag tycker inte om det, sa franske stjärnan Maurice Manificat till Expressen.

Svenskarna kritiska mot banan

Efter kvalet var Calle Halfvarsson också kritisk till pucklarna.

– De gör mest att man kommer ur... man får ingen tajming. Men det är lika för alla, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Teodor Peterson, som kom i mål drygt tio sekunder långsammare än de bästa och missade att gå vidare till kvartsfinal, tyckte dock att kurvorna var svårast:

– Jag höll på att ramla i en av kurvorna. Ska de ha sådana kurvor måste de dosera bättre.

Teodor Peterson blev 35:a i kvalet, även Karl-Johan Westeberg (38:a) och veteranen Daniel Rickardsson (78:a) blev utslagna i kvalet, där de 30 bästa gick vidare till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer