Therese Johaug tänker inte köra sprintstafetten i VM. Foto: Bildbyrån.

Therese Johaug inte aktuell för sprintstafett: ”För lite erfarenhet”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan sade Therese Johaug att hon ville åka sprintstafetten i Oberstdorf-VM.

Nu berättar hon att det inte blir så.

– Jag har för lite erfarenhet, säger hon.

Skidvärldens stora dominant de senaste åren, Therese Johaug, kommer inte vara en del av det norska laget i sprintstafetten i det kommande världsmästerskapet i Oberstdorf.

Efter de norska mästerskapens skiathlonlopp i går berättade hon att hon inte är aktuell för distansen, trots att hon för ett år sedan sade till den norska nyhetsbyrån NTB att hon skulle vilja köra den.

”Jag har inte åkt en enda”

– Jag kommer inte att köra lagsprint i VM. Jag har allt för lite erfarenhet av att tävla i större fält. Det är nog helt annat att tävla i lagsprint än att åka ett vanligt distanslopp, sade hon enligt finska Yle, och fortsatte:

– Du måste åka tillsammans med många andra, och det är kamp om positioner och täta dueller. Jag har inte åkt en enda lagsprint i världscupen.

Johaug kommer dock inte sakna medaljchanser. Som det ser ut nu kommer hon att köra fyra discipliner: Skiathlon, 10 km fritt, 30 km klassiskt och stafett. I VM 2019 tog hon guld i samtliga tre individuella lopp hon körde, samt silver i stafett.

KLIPP: Therese Johaug vann – igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.