Therese Johaug är inte säker på hur länge till hon håller på. Foto: TT

Therese Johaug kan lägga av före OS

Publicerad

Therese Johaug gick som tåget förra året och radade upp segrarna efter varandra. Men stjärnan är tveksam till om hon kommer att fortsätta fram till OS 2022.
– Det är 50/50, säger Therese Johaug till Langrenn.com.

I VM i år visade Therese Johaug vem som regerar inom längdskidåkning på damsidan. Det blev tre guld, i skiathlon, på 10 kilometer och på tremilen. Dessförinnan hade hon vunnit i alla distanslopp hon ställt upp i. Den enda förlusten kom efter VM, när Stina Nilsson i världscupavslutningen i Quebec knäckte norskan på upploppet.

Att kröna karriären med OS-medaljer verkar inte vara det hon fokuserar på. Trots att ett individuellt OS-guld är det som fattas i den stora medaljsamlingen.

– Det är inte så avgörande för mig. Efter de åren jag varit igenom har jag fått ett lite annat perspektiv på saker och ting, jämfört med vad jag hade innan, säger hon till Langrenn.com.

Inte säker

Om publiken får se stjärnan i OS 2022 är inte säkert. Den 31-åriga norskan, som kommer att vara 34 år då, är inte övertygad om att hon kommer att fortsätta fram till mästerskapen.

– Jag vet inte, det är 50/50. Det viktigaste för mig är att jag trivs med det här, att jag känner att jag har motivation till att lägga ner den träning som krävs, att jag har motivation till att resa så mycket som vi gör och inte minst att resultaten ska motsvara de förväntningar jag har på mig själv, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer