Therese Johaug öppnar för sabbatsår. Foto: TT Nyhetsbyrån

Therese Johaug kan ta ett sabbatsår

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug har VM i Trondheim 2025 som mål – samtidigt vill hon också bli mamma.

Nu öppnar hon för ett sabbatsår.

– Jag har tänkt båda tankarna, säger Johaug till TV 2.

Innan dess har hon dock siktet inställt mot OS i Peking 2022. Johaug har också bekräftat att hon kommer tävla i långloppscupen Ski Classics nu i vinter.

Men framtidsplanerna stannar inte där.

I en intervju med norska TV 2 berättar Therese Johaug, 33, att hon hoppas kunna delta i längd-VM i Trondheim om fyra år.

– Jag är så tacksam att jag fick uppleva VM i Oslo 2011. Att bli världsmästare på hemmaplan med så mycket folk på Kollen, det är nog det största jag varit med om. Att få vara med om något liknande igen hade varit fantastiskt. Men det är lång tid kvar till VM i Trondheim, vi får se, säger Johaug.

”Mamma-Johaug”

Den norska skiddrottningen har dessutom, tillsammans med pojkvännen Nils Jakob Hoff – tidigare världsmästare i rodd – tankar och förhoppningar på att få barn. Och för tv-kanalen öppnar hon för att ta ett sabbatsår.

På frågan om hon kan tänka sig ett viloår för att sedan ställa upp i hemma-VM som ”mamma-Johaug”, svarar hon så här:

– Ja, jag har tänkt båda tankarna!

När ett potentiellt sabbatsår skulle kunna äga rum är hon dock förtegen om.

Klipp: Johaug kör långlopp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.