Weng stoppas i sina för stora ambitioner. Foto: TT.

Tränaren sätter stopp för Weng

Uppdaterad
Publicerad

Heidi Weng har vunnit världscupen de två senaste säsongerna efter att ha varit en av dem som tävlat mest av alla i toppskiktet.

Weng vill fortsätta sitt upplägg och hade tänkt sig att tävla i varje världscuptävling före jul. Men nu stoppas hon av tränaren.

– Hon får inte tävla i allt som hon har en tendens att göra. Så blir det inte i år, säger tränaren Ole Morten Iversen, Emils pappa som tränade Sverige ända till i våras.

Svag säsongsstart

Planen är att Weng ska ha en stegrad form efter jul. Hon hade en svag säsongsöppning i Beitostölen där hon var två minuter efter Therese Johaug på 10 km klassiskt.

Folk runt omkring Weng tycker att det är bra att det dras i bromsen.

– Hon var nedkörd efter att ha vunnit världscupen förra säsongen och har inte varit sig själv efter det. Det är bra att tränaren satt ner foten så att hon kan träna ordentligt också, säger NRK:s längdexpert Torgeir Björn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer