Johanna Ojala och Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Tufft beslut att vänta inför sprintstafetten

Publicerad

Sverige har ett angenämt problem inför sprintstafetten. Sverige måste peta någon av de som tog sig till final i torsdagens sprint.
– Det är en ynnest för Sverige att ha så många duktiga, säger Johanna Ojala.

Sverige ska vara med och slåss om medaljerna i sprintstafetten på söndag. Enligt SVT:s expert Johanna Ojala så finns det en given åkare till laget, och det är Maja Dahlqvist. Ojala säger att Maja Dahlqvist har en god form, och har visat tidigare att hon är duktig i stafett.

– Hon har i två stafetter sett till att de har vunnit, säger hon.

Andra åkaren blir svårare

Svårare blir det med den andra platsen i laget. Både Stina Nilsson och Jonna Sundling var i finalen av den individuella sprinten under torsdagen. Stina Nilsson är den stora stjärnan, men med hennes skadehistorik inför VM så är hon inte given enligt Johanna Ojala.

– Hon vill åka, men det kommer tas ett beslut med det medicinska. Även hennes toppform är ett frågetecken, och om benet håller.

Jonna Sundling ser Ojala som ett bra alternativ till den sista platsen.

”En ynnest för Sverige”

– Hon är uppenbarligen i god form, annars hade hon inte gått till final.

Att Sverige har bra åkare som kommer att tvingas till att sitta vid sidan av nu när Sverige endast kan använda sig utav ett lag är något som Ojala ser som ett bra problem.

– Det är en ynnest för Sverige att ha så många duktiga. Sverige har två lag som är kapabla till att slåss om medaljer, det har de visat i världscupen.

Vilka det blir som tar platserna presenteras idag 17.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer