Johannes Hösflot Kläbo missar helgens sprinttävlingar i Dresden Foto: TT Nyhetsbyrån

Kläbo bröt i VM-orten: ”Hade inget val”

Uppdaterad
Publicerad

Totalledaren Alexander Bolsjunov vann skiathlonloppet i Oberstdorf. Han rycker nu i toppen eftersom Johannes Hösflot Kläbo bröt efter en svag klassisk åkning.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag tror att den totala världscupsegern är körd, säger han till SVT Sport.

Johannes Hösflot Kläbo var självklart besviken efter insatsen.

– Det var självklart tungt att man skulle bryta. Jag hade hoppats att vara med och kämpa om en seger i alla fall en pallplats, men i dag var jag inte i närheten. Jag hade en riktigt dålig dag och då är det bara så det är. Jag kände på andra eller tredjerundan så var det överaskande tungt. Första gången jag har valt att kliva av och det sitter väldigt, väldigt långt in, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Men det kändes som att jag inte hade något val i dag. Det hade inte varit någon vits att kriga om 40:e plats. Hoppas jag kan gå fort i morgon på sprinten. Jag har ingen förklaring och så fort jag kom ut från förstarundan blev det helt svart.

”Totala världscupen är körd”

Johannes Hösflot Kläbo menar nu att den totala världscupen är körd.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag tror att den totala världscupsegern är körd. Jag kan inte ha dagar som denna, då är det kört. Jag får bara försöka gå fort ett lopp i taget.  Jag ska göra så gott jag kan men det är omöjligt att se hur det blir, säger han.

KLIPP: Ebba Andersson missnöjd efter fjärdeplats:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.