Alexander Bolsjunov hade ett tungt genrep i Finland när han blev rejält ifrånåkt av Iivo Niskanen. Foto: Bildbyrån

Tungt genrep för Bolsjunov i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Bolsjunov vann distanscupen förra säsongen och lämnade VM med fyra silver. Men i dagens 10 km-lopp hade ryssen inget att sätta emot Iivo Niskanen som vann med nästan 40 sekunder.

Nästa vecka är det svensk längdpremiär i Gällivare och om två veckor drar världscupen i gång – men flera av de internationella stjärnorna har tävlat redan den här helgen.

Alexander Bolsjunov vann gårdagens sprint men i dagens 10 km klassiskt i Muonio i norra Finland, blev det ett tungt genrep för ryssen, rapporterar Yle. Trots att han startade en minut bakom Iivo Niskanen och kunde gå på hemmaåkarens tider, blev han rejält ifrånåkt.

Niskanen, som vann VM-brons på 15 km klassiskt i Seefeld, vann med klar marginal – 39,8 sekunder.

I damernas 5 km klassiskt vann ryska Natalija Neprjajeva före två finskor. Neprjajeva var 3,6 sekunder före Krista Pärmäkiski och 10,9 före Kerttu Niskanen.

GUIDE: Så ser du Vinterstudion 2019/2020

REPORTAGE: Ebba Andersson om Kallas betydelse  (12 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.